Az önbizalom a siker záloga

480 320 Carla Galli Akadémia

Az Önbizalom, a siker záloga

onbizalomAki bízik magában, biztos lehet abban, hogy a sors nem kárhoztatja kudarcra.
Aki bízik magában, annak nincs igazán szüksége arra, hogy akár állást, akár barátot elkívánjon mástól, mert meg van győződve, hogy megszerezheti magának a kívánt állást, s megnyerheti barátnak azt, akit kiszemelt.
Akinek van önbizalma, tud hallgatni, nem változtatja egyik napról a másikra a véleményét, ezért bíznak meg benne mások.
Igen: összhang van az önbizalom és a bizalom között.
Az önbizalom a szimpátia és mindenfajta értelmes emberi kapcsolat alapja partnerrel, szomszéddal, kollégával, kolléganővel. Az önbizalom rokonszenvet gerjeszt, s aki ilyen rokonszenvet élvez, annak nő az önbizalma.
Önbizalomra szükség van, mert így működik zavartalanul az energiaáramlás. A hagyományos kínai orvostudomány szerint a betegség oka az energiaáramlás zavara. Ha túl sok van az egyik energiából és túl kevés a másikból, akkor az egyik helyen összetorlódik az energia, a másikon hiány keletkezik, és ez a kiegyensúlyozatlanság gyengíti a szervezetet. S aki ilyen állapotban ragaszkodik ahhoz, hogy elérjen valamit, amit eddig nem sikerült, arra könnyen rátörhet a stressz.
Az önbizalmat nem lehet erőltetni, annak belülről kell jönnie, lépésről lépésre.
Tudományosan bizonyított az önbizalom hihetetlen, csodával határos hatása. Ha valaki legyőzi a rákot, úrrá lesz valamely látszólag gyógyíthatatlan betegségen, ez az öngyógyítás a szellemi energiának köszönhető. Ennek forrása az önbizalom. Ami egyszerűbb eseteknél is hozzásegít, hogy az átlagosnál hamarabb kigyógyuljon valaki az influenzából, hamarabb túljusson baleset okozta megrázkódtatáson. Az ilyen siker újabb energia forrása lehet.
Kudarc mindenkit érhet: valami nem úgy sikerül a magánéletben, ahogyan szeretné, áthatolhatatlannak tűnő akadályba ütközik hivatása gyakorlása közben. Aki önbizalomhiányban szenved, úgy érzi, üldözi a sors, s minden újabb negatív esemény elkeseríti. Az érzés pedig, hogy soha nem tud kijutni a kátyúból, kedvét szegi, tovább csökkenti az energiáját, s a vége: betegség. Akinek megfelelő az önbizalma, annak a kudarc csak figyelmeztetés. Ezért aki bízik önmagában, annak a kudarc megélése csak átmeneti állapot.

Olvasd el Carla Galli további írásait is! A blogot ide kattintva érheted el!

Translate »