• Keress bennünket közösségi csatornáinkon is!

Open Space - Hatékony kommunikáció tréning

A szervezetfejlesztés egyik formája a Szabad/nyílt tér technológia.
Harrison Owen nevéhez fűződik a módszer. A mindennapi használatot egy önfejlesztő szakmai kör tapasztalatai finomítják, akik állandó kapcsolatban vannak egymással és elképesztő tapasztalataikat osztják meg arról, hogyan alkalmazzák a világ minden részén ezt a módszert, például országokon átívelő politikai kérdések, regionális problémák és üzleti kérdések megoldására nap mint nap és alkotnak egészen különleges szakmai közösséget.

openspace

Open Space:
egy módszer mely a kreatív, hatékony kommunikációt, az együttgondolkodás kultúráját segíti, támogatja. Ez a módszer egy minimális struktúrát adó csoportos workshop technika, mely hatékonyan támogatja egészen nagy csoportok együttműködését vagy használható kisebb csoportok számára is akár egy rendszeres működési módszerként.
Az alapelvei: Legyen egy kérdésünk, melyre nincs egyetlen embernek sem tökéletes válasza. Legyen ez a kérdés: komplex, időben sürgető és valós, (üzleti) probléma. Legyen a kérdésre adandó válasz annál jobb, minél több ember tudása jelenhet meg benne.
Hogyan és miben tudja segíteni a szervezetet?
Megtaníthatja a vezetést a nyitottságra, bizalomra, hatékony delegálásra, bevonásra, a saját beosztottak erejének megismerésére.
A munkatársakat önbizalomra tanítja, együttműködésre, saját felelősségük megtalálására és érvényesítésére.
Miben áll az eredményessége, hogyan tudja segíteni a vezetőket?
A hatékonyságának legfőbb mutatója az, hogy működik. Van néhány sikerkritériuma, melyek, ha teljesülnek, mindig működik. A fent említett követelményeken túl a problémahozónak, “vezető(k)-nek” fel kell tudniuk vállalni egy helyzetet, ahol kizárólag egyenes, nyílt működés képzelhető el, ahol mindenki elmondhatja azt, hogy szerinte mire van szükség ahhoz, hogy egy problémát meg lehessen oldani.

Feladat meghatározása:
Az előzetes egyeztetés során mindig kiderül, hogy az adott vállalat / intézmény / embercsoport éppen olyan helyzetben van-e, hogy ez megoldható, de lehetnek olyan bizonytalan, elsősorban átmeneti helyzetek, amikor nem a workshopnak és együttgondolkodásnak, hanem valami másnak – pl. a munkaterápiának van ideje.

Várható eredmények, kimenetek az Open Space tréningen:

– A részvevők meghatározzák, feltárják, megvitatják a legfontosabb kérdéseket
– Új ötletek és felelősök érkeznek a feltett kérdéshez, megoldandó feladatokhoz.
– Minden elhangzott ötlet, javaslat rögzítésre kerül az beszámolóban, a következőkben megvalósítandó lépéseket is beleértve, ezzel is meghatározva a célt, a következő feladatokat.
– Egyértelmű prioritásokat, stratégiai témaköröket és azonnali akciótervet határoznak meg a résztvevők.
– Minden szükséges információ megkap az energizált, lelkes, cselekvésre kész csoport a vállalaton belül.

Miért a Carla Galli Akadémiát válaszd a hatékonyabb vállalati kommunikáció megvalósításához?
Carla Galli 25 év tapasztalatával rendelkezik.
A vezetőfejlesztéshez szükséges hatékony pszichológiai tudással rendelkezik, jó néhány egyéni motivációs típust, stresszkezelési technikát, karrierfejlesztésre szolgáló modellt ismer és egyénre szabottan használja ezeket a módszereket.
Szakmai, üzleti tapasztalatai más releváns területről is vannak. Vállalkozóként, vezetői pozícióban tevékenykedik, és saját képzési területekkel is rendelkezik.
Saját erősségeivel példát mutatva (gyors kapcsolatépítés és – fenntartás, a bizalommal teli légkör kialakítását, tudja kezelni a kiszámíthatatlan helyzeteket, egyenesen, közvetlenül kommunikál) vezet, tanít.
Eredményességének garanciája: érettség, jó megfigyelőképesség, magas és pozitív energiaszint, analizáló képesség, optimizmus, lelkesedés, érdeklődés, érzékenység, empátia, tapintat, nyitottság, rugalmasság, kitartás, kreativitás, hitelesség, jó időbeosztás, etikus magatartás, magas színvonalú és professzionális munka iránti elkötelezettség.
Referenciáit rangos cégek és magánszemélyek garantálják.
A képzéseink gyakorlatiasak és Rólad szólnak.