Születés – és születésnap

Születés – és születésnap

471 403 Carla Galli Akadémia

Nagyon szeretem a születésnapokat. Számomra nem csak egy ok az ünneplésre, bár ez is elég lenne, de valahol azt olvastam, hogy a Születés a küldetésünk kezdete és ez a gondolat nagyon megerősített abban, hogy Születésnek komoly oka van. És ha ez már így van , akkor örömmel kell ünnepelni a születésünket , a világra jöttünket.
Hisz ezen a napon az egész világ örvend, hogy új tagja született,  a szülők örvendeznek, hogy gyermekkel áldattak meg, és az újszülött gyermek örvend, hogy a világra született.
Ez az a pillanat, amikor a Lélek a testbe költözik, és mivel a Lélek kapcsolatban van a teremtővel, okunk van az örvendezésre.

Söt a gyermek születésének ünneplése lehetővé teszi a szülők számára megmutatni, hogy mekkora örömet jelent számukra, hogy gyermekük az életük és világuk része. Az ilyen családi eseményeken szerzett különleges és közös emlékek javítják a szülők és a gyermek közötti kötődést, növelik a család által érzett biztonságot, aminek tartós hatása van a gyermek önbecsülésére, fejlődésére, viselkedésére és érzéseire.
Fontos, hogy ezt a napot megünnepeljük szüleinkkel, szeretteinkkel, barátainkkal és mindazokkal, akik fontosak számunkra, akiktől legtöbb szeretetet és  örömöt kapjuk.