2021 EGY ÚJ EMBERISÉG SZÜLETÉSÉNEK ÉVE

2021 EGY ÚJ EMBERISÉG SZÜLETÉSÉNEK ÉVE

261 200 Carla Galli Akadémia

Az emberiség emlékeiben 2020 nagyon furcsa és szokatlan évként marad majd fenn. Ütésként (villámcsapásként) zuhant ránk, megállítva az egész életünket. Az élet a kialakult rutin szerint zajlott: munka, szórakozás, utazás, vagyis egoizmusunk maximális természetes kihasználásával. És hirtelen jön egy olyan csapás, mint a koronavírus, amely nem engedi elhagyni a házat, bejárni a világot, szórakozni. Színházak, mozik, parkok, éttermek, bárok bezárnak. A koronavírus megszakította életünk versenyét, amelynek során egymásra figyelve  igyekeztünk lépést tartani.

Ez nem jelenti azt, hogy egyszerűen  természetes vágyunk lett volna bárba, moziba, színházba járni, vagy utazni. Figyeltünk azonban másokat, és a természetes vágynak megfelelően igyekeztünk megfelelni a társadalom kihívásainak, hogy ne legyünk rosszabbak, mint mások, belehajtva magunkat lehetetten embertelen “csorda” érzésbe. De ki irányította ezt az “állati szintű állományt”? Olyan emberek, akiknek sok  pénzük van, erejük, és akik a pénzköltésbe, a fogyasztás irányába visznek minket, hogy ezáltal saját hasznukra hajtsák a vizet.

De most mindennek vége, és soha többé nem leszünk ugyanazok. Még akkor sem fog ugyanúgy működni, még ha úgy is tűnik, hogy vissza fogunk térni a régi életünkbe. Már semmit  sem fogunk tudni úgy élvezni, mint korábban. Ha el is megyünk egy szórakozó helyre, egy étterembe , egy bárba, meglátjuk, hogy mindez nem ugyanaz, hanem valahogy valamelyest nyomorult és nevetséges. És így lesz mindenhol. A természet oktat minket, másfajta hozzáállást tanít az élethez, a természeti erőforrásokhoz, az emberi társadalomhoz. Fokozatosan rájövünk arra, hogy a koronavírus járvány és 2020 egy új emberiség születésének egyedülálló éve lett.

2020 olyan, mintha kormány vagy fék nélkül utaznánk egy autóban. Hogyan vehetjük át újra mi az “autónk” irányítását? Először is meg kell érteni, hogy ez a helyzet nem az ember kezében volt, hanem a természet felháborodott erejében. Ezért is történt minden olyan hirtelen,  megkérdezésünk nélkül. A magasabb hatalom, a természet hatalma minden oldalról nyomást gyakorolt ránk, ezáltal átformálta és átalakította az életünket.

Fontos tudatosítanunk, hogy a vírus megjelenése előtti világunkat már nem tudjuk visszaállítani. Ezt azonban nem problémának kell megélnünk, hanem egy esélynek, amit azért kaptunk, hogy helyrehozzuk a sok-sok évnyi pusztítást, amit a pénz, a hatalom és a felszínes örömök hajhászása közben okoztunk magunknak és a Földünknek egyaránt.

2021 egy új világ kapuja, amelyben új értékek szerint fogunk élni. Fontos lesz számunkra, hogyan lehet közelebb kerülni egymáshoz, meghitté válni, megtudni életünk célját és az értelmét. De mindezt fel kell fogni, tudatosítani és  végigmenni ezen a folyamaton. Egyelőre még nem érezzük azt a különleges kapcsolatot, amely most létrejött közöttünk. De ez egy új emberiség lesz, amelyet új kapcsolatok kötnek egymáshoz és a természethez.

Új élet , új normák szerint következik. Ezt az „ütést” gyógyszerként kell felfogni, mert azt mondják, hogy , „Ami nem ől, az meggyődét,a Teremtő természet ütései meggyógyítanak”. A gyógyítás útja már folyamatban van és nagyon biztos.

Carla Galli
Dr.Michael Laiatman írásai felhasználásával.

Translate »