5 tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben

400 315 Carla Galli Akadémia

Az Újratervezés című könyvben sok szó esik a boldogság kereséséről, az útról, ami elvezet bennünket oda, ahol a lelkünk, az életünk egyensúlyban van. Ez a folyamat persze se nem könnyű, se nem egyszerű – azonban fejezetről fejezetre haladva lesz egy kicsit átláthatóbb, ha következetesen és kitartóan elkötelezzük magunkat a változás mellett.

1. Légy őszinte önmagadhoz!

Az emberek hajlamosak arra, hogy az anyagi javakat hajszolják őrülten, sőt kifulladásig. A megszerzett, élettelen, sőt jelentéktelen dolgok rabjaivá válnak. A lelküket problémák, feladatok, határidők gyötrik, és lassan, de felborul az egyensúlyuk, idővel pedig az életük is.

Az első és legfontosabb dolog, ennek a felismerése, az őszinteség önmagunkkal elengedhetetlen része a folyamatnak. A teremtéshez azonban nem lift vezet, hanem a mindennapi szorgalom és kitartó gyakorlás.

Vállald fel, aki lenni akarsz, és amit el akarsz érni! Te vagy az egyetlen, aki saját magad rendelkezésére állhat a nap 24 órájában – a legkevesebb, amit megtehetsz, hogy nem hazudsz magadnak! Bízz magadban és derítsd ki, hogy ki vagy valójában!

2. Helyezd előtérbe a saját boldogságodat!

Mindig te légy az első! Helyezd előtérbe a saját igényeidet, a boldogságodat – hidd el ez egy olyan választás, amit nem érdemes kihagynod! Hiszen, ha boldog vagy, a környezetedben is könnyedén felfedezed a pozitív, örömteli dolgokat, sőt te magad lehetsz a megteremtője. Míg a boldogtalanságod egyenesen mérgező lehet saját magad és a környezeted számára is.

3. Vállald önmagad olyannak, amilyen vagy!

Megfordult már a fejedben, hogy más akarsz lenni? Ha más akarsz lenni, mint ami vagy, az azt jelenti, hogy nem fogadod el a saját személyiségedet úgy, ahogy van, olyannak amilyen. Pedig te is Isten teremtménye vagy és Ő mindig tökéleteset alkot!

Légy mindig önmagad! Fedezd fel a benned rejlő képességeket, tulajdonságokat, erősségeket, amivel senki más nem rendelkezik ezen a világon!

4. Szeresd önmagad!

Gondolj bele, ha te nem szereted magadat, nem tartod magadat szerethetőnek, akkor egy idegen miért lenne más véleménnyel rólad? Keresd meg magadban mindazt, amitől szerinted szerethető vagy és minden nap jusson eszedbe, hogy önmagadat kell szeretned, nem pedig másoktól elvárni, hogy szeressenek téged.

Ne aggódj, ha úgy érzed erre még nem vagy képes! Kérd meg a barátaidat, a családodat arra, hogy időről – időre emlékeztessenek a jó és szerethető tulajdonságaidra! Sőt, az is sokat segíthet, ha saját magadról fogalmazol meg pozitív gondolatokat, amiket aztán felolvasol, ismételgetsz.

5. Lásd a célt a mindennapjaidban!

Ne feledd, hogy az ezer kilométeres út is egy lépéssel kezdődik! Most bármiről is álmodozol, mindennap csak egy lépést kell megtenned – indulj el és csinálj valamit! Minél keményebben haladsz előre, a szerencse annál inkább melléd szegődik. 

Az élet egy bizonyos pontján sokan döntenek úgy, hogy válaszolnak a kihívásokra és változtatni fognak. Sajnos az elhatározás mellett már annál kevesebben tartanak ki, nem dolgoznak rajta. Hogy mit is értünk azalatt, hogy „dolgoznak rajta”? Azt, hogy folyamatosan annak a bizonyos dolognak szentelik magukat, hogy elérjék a végeredményt, a kitűzött célt.

Szeretnél te is elkötelezetten haladni a változás felé, de nem tudod, hogyan vágj bele? Ismerd meg a Carla Galli Akadémia képzéseit és fejleszd magadat!

Csatlakozz szeptemberben induló család- és rendszerdinamika, önismereti csoportos coaching képzésünkhöz!

Translate »