NEUROGRAFIKA

Koncentráció növelés, a hiperaktivitás, a figyelemzavar és stresszkezelés
művészetterápiás NeuroGrafikával

felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

MI AZ A NEUROGRAFIKA

és hogyan jött létre?

Évtizedekkel ezelőtt Carl Gustav Jung pszichológus a mandalák színezését (kör alakú mintákat, amelyek bonyolult mintákat vagy szimbólumokat tartalmazhatnak) javasolta terápiás beavatkozásként a pszichológiai egészség előmozdítása érdekében, mivel úgy vélte, hogy a mandalák rajzolása megnyugtató hatással van pácienseire, miközben megkönnyíti a gondolatok és érzelmek feldolgozását.Azóta a művészetterapeuták régóta ajánlják ezt a gyakorlatot, és pozitív eredményekről számoltak be, bár ezeket az eredményeket a kutatás csak később igazolta. Bár még mindig van lehetőség a mandalákkal és általában a festészettel kapcsolatos kutatásokra. Számos tanulmány mutatott már be nekünk fontos információkat a művészetterápia stresszoldó alkalmazásának hatékonyságáról. 

A neurografika egy képi módszer a tudatalattival való együttműködésre, és hatékony módja annak, hogy jobbá tegye az életét.
A módszert 2014-ben dolgozta ki Prof.Pavel Piskarjov a Kreatív Pszichológiai Intézet igazgatója, a pszichológia doktora, egyetemi tanár, topozófús, festő, építészmérnök, szerző.

nerografika

NEUROGRAFIKA

a személyiség harmonizálása érdekében

A szisztematikus gyakorlatok segítenek megszabadulni a komplexektől, a pszichológiai traumáktól, a változást gátló hozzáállástól.
Az egyik neurografikai foglalkozás segít energiát emelni a tudattalan mély rétegeiből, és felszabadítani a feladatokhoz. A régi idegi kapcsolatok megsemmisülése és újak kialakulása miatt az ember erőfeszültséget tapasztal, aktívvá válik, erőforrás állapotba kerül.

Az energiakitörés minden szinten átalakítja az életet.
A neurografikát különbötesti és lelki gyakorlatokkal hasonlították össze, például jóval, meditációval, légzési technikákkal és masszázzsal. De velük ellentétben a neurografika stabil eredményt ad, amely nem függ a külvilág ingadozásától. Ez annak köszönhető, hogy az ember helyzethez, emberekhez, élethez való hozzáállása megváltozik, lélekben és testben harmóniával érzékeli a valóságot.

A NeuroGraphics® jogvédett és Pável Piszkarjev szellemi terméke.

A neurografika egyesíti a pszichológiai megközelítéseket és a grafikai ábrázolás számos technikáját. Első pillantásra az ilyen grafikák elvontnak tűnnek, de alapjuk nemcsak érzelmi – neurografikai jellegűek; a neurografika rajzolása közvetlenül kapcsolódik a valóság ábrázolásához.

És mi fán terem?

A neurografikai rajzról  Wassily Kandinsky azt mondta: „Hogy ha egy képi műből hiányzik a pszichológiai jelentés, akkor nem nevezhető műalkotásnak. A neurografiai képeken az ember belső világának szellemi tartalma jelenik meg a tudatalatti és a tudattalan mély rétegeinek szintjén.

Hogyan kezdjünk hozzá a NEUROGRAFIKÁHOZ?

Amikor az emberek elkezdenek neurografikát rajzolni, az életük természetes módon jobbra fordul. Felébred az ösztön, az életszomj, és ennek a szomjúságnak a hatására jelenik meg az értelme. Nincs értelme a víznek, amíg nem vagy szomjas. Nincs értelme az életnek, amíg vissza nem nyered az életvágyat. A neurografika visszaadja az embereknek az életszomjat, a pozitív fejlődésbe, a legjobb eredménybe vetett hitet. Küldetésünk: „Változtasd meg jobbra a világot!”
A neurografika sajátossága az, hogy nem manifesztált tünetekkel és láthatatlan objektumokkal dolgozunk. Mi a tudattalan szimulálását végezzünk.

Nem kell meghatároznunk a helyzet okait, indítékait és szintjét.

Szándékosan, lendülettel dolgozunk, azzal, ami belül már megérett, már érezteti magát, de magyarázatot nem igényel tőlünk. Ez azt jelenti, hogy elkerüljük a kognitív torzításokat. Ebben az értelemben a módszer tisztasága egyedülálló.

Minden más módszer, amely a nyelvvel, a beszéddel működik, definíciók megadására kényszeríti az embert. Be kell kerülniük egy harmadik fél – operátor, coach, terapeuta – által kínált területre.
Amely sajnos időnként ellentmondásokat, hiányos információkat tartalmazhat.

NEUROGRAFIKA, hogyan működik ez a technika?
A neurografikai rajzolás algoritmusok szerint történik. A rajzok azzal kezdődnek, hogy az ember ráhangolódik, felismeri a problémát és kihoz magából egy grafikus ábrát egy papírlapra. Amikor a felvázolt, érzelmileg megtapasztalt és szimbolikus formában leírt problémás helyzet papírlapon láthatóvá válik, elkezdjük tanulmányozni és elfogadni a történéseket.

A rajzolás során a “művész” a negatív érzéseket pozitívvá alakítja. A benne rejlő félelmek és fóbiák felszínre előjönnek, és pozitív, létfontosságú energiává alakulnak át.
A neurografikai algoritmusok segítségével megláthatja és feloldhatja azokat a belső ellentmondásokat, amelyek a jövőben pszichoszomatikus rendellenességeket okozhatnak. A vonalak és ábrák rajzolása során az ember belső rendszere újrakonfigurálódik, ami lendületet ad az újabb eredményekhez. Az ember megtanulja megtervezni és beprogramozni saját élete eseményeit, és kontroll alatt tartja azokat.
Az NG (neurografikai) algoritmusok minden pontja fontos és mély pszichológiai és fiziológiai alapokkal rendelkeznek.
Ezért nagyon fontos a helyes rajzolás a belső ökológia tiszteletben tartása érdekében.
Valójában az NG algoritmussal történő rajzolás lehetővé teszi, hogy a testben megélt problémás állapotot a papírlapra vigyünk, és átéljük a testet, az érzelmeket, a gondolatokat, láthassunk annak vizuális megjelenését, és grafikus megoldást találjunk. A tudatalatti ezt kész tényként érzékeli, és ekkor az ember egy új állapotból tud cselekedni és döntéseket hozni, meghívva kreatív energiáját egy probléma megoldására vagy a célok elérésére.
A probléma papíron való átültetése az egyén határainak folytatását, kitágítását jelenti. Jön a világgal való egység tudata, a világegyetemmel való tudatos egység érzése, amely végeredményben új lehetőségeket hoz, a lényeg, hogy meglássuk és megértsük.
A rajzolásban lévő integráció folyamata azt a felismerést szimbolizálja, hogy a személy élete minden szakaszában rendelkezik minden szükséges erőforrással.
A mező vonalak adják a gondolatok szinkronizálását az Univerzummal és az energiaforrást a probléma megoldásához. Az utolsó szakasz a rögzítés.

NEUROGRAFIKA, a lehetőségek kibontakoztatásához

A neurografikai rajz célja az öntudatlan félelmek, hiedelmek, feszültségek, múltbeli tapasztalatok ábrázolása az ember életéből és a lelke korábbi életeiből.

A személyiségfejlődést gátló korlátok a tudat szintjére emelkednek, ahol olyan ötletekké alakíthatók, amelyek pozitív eredményt adhatnak. Ez a gyakorlat lehetővé teszi a döntés meghozatalát, a kérdés megválaszolását, a probléma megoldását és a vágy teljesítését.

Ez a munka segít csökkenteni a belső feszültséget, csillapítani a belső konfliktusokat, és felszabadítani a pozitív energiát, amely segíthet a probléma megoldásában.

A neurografika a vágyak teljesítésének módszere

A kívánságok valóra váltásának népszerű módja a “kívánságkártya” létrehozása – az álmot megjelenítő kész képek kollázsa. Ezt a módszert azok használják, akik tudják, hogy egy kívánság valóra válik, ha világosan elképzeljük. A legegyszerűbb módja annak, hogy elképzelje, mit szeretne, ha virtualizálja.
A vágyak vizualizációjának neurografikai módszerének titka az emberi psziché sajátosságaiban rejlik, amely vizuális észlelés útján kapott képekből áll. Egy neurografikai foglalkozás során az ember pszichológiai tapasztalata megvalósul, minden, amit teszünk, amit gondolunk, amit akarunk, a tudat szintjére emelkedik.

Az ember elégedettséget és bizalmat érez, hogy vágya már valóra vált. Ez részben így is van, mert vágyát már egy papírlapon testesítette meg. Majd abbahagyja a gondolkodást ezen a témán, és vágya teljesül. Szakértők felismerték, hogy a neurográfikai rajzolás a legjobb megoldás az emberi élet céljaira.

Jelentkezz most NEUROGRAFIKA online műhelyre!

További képzéseink: integrált coach képzés

Jelentkezz mielőbb erre az egyedülálló és különleges tematikájú coach képzésre! Saját oktatási program, 25 év tapasztalata és kiváló oktatók a Carla Galli Akadémián!

Jelentkezem

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként a Carla Galli Akadémia legújabb képzéseiről és újdonságairól! Havonta egy alkalommal keresse postaládájában levelünket!

KÖNYVAJÁNLÓ

carla_galli_könyvek (2)

Blog

Kattints át Carla Galli blogjára! Friss és építő gondolatok minden héten!

Irány a blog!
Translate »