Önbizalom tuning mindenkinek

400 315 Carla Galli Akadémia

Minden kétséget kizáróan legtöbbünkre ráférne egy alapos önbizalom-tuning, bár az sem jó, ha túlcsordul bennünk. Összegyűjtöttünk néhány gondolatot a témával kapcsolatban, ami neked is segíthet a mindennapokban!

Hogyan találjuk meg az önbizalmunkat?

„Az Élet nem arról szól, hogy megtaláld önmagad, hanem arról, hogy megalkosd önmagad.”

Bernard Shaw

Az önbizalom és az önbecsülés kéz a kézben járnak, az egészséges önbizalom eléréséhez tehát önmagunk legyőzésén keresztül vezet az út. Ha a megállapodásokat, melyeket felvállalunk, de nem teljesítjük, azzal aláássuk saját önbizalmunk alapköveit.

A bizalom pedig törékeny kincs: ha megbízhatóak vagyunk, és mi magunk is bízunk, óriási szabadságban lesz részünk, de ha elveszítjük, akkor nehezen tudjuk csak visszaszerezni.

A bizalom és az önbizalom egy tőről fakad; a bizalom építésének az alapja az önbizalom. Az önbizalomhoz világos értékrendre és ahhoz igazodó életvitelre van szükség. Tudnunk kell, milyen elvek szerint akarunk élni, és mindennapi cselekedeteinket is ehhez kell igazítanunk!

Az önbizalomnak mágikus ereje és varázsa van

A boldogságunk alfája és omegája, ezen áll és bukik a kapcsolatunk önmagunkkal és a világgal. Nézzük meg azokat a kritériumokat, amelyek ahhoz fontosak, hogy magabiztosnak érezhessük magunkat!

Ha nem tudod betartani az ígéretedet, lelkiismeret-furdalás gyötör.

Ha már egyszer is hibáztál, az önbecsülésed biztos, hogy csökken. Ha valamit megbeszéltél akár magaddal, akár mással, azt tartani kell. Tudni kell irányítani a saját dolgainkat. Mi történik akkor, ha megszeged a megállapodást? Ilyenkor minden alkalommal sérül az önbecsülésed, egyre kevésbé leszel biztos önmagadban. Kezded elveszíteni az irányítást saját életed felett. 

AZ ÖNBIZALOM, mint az egyik legnagyobb érték

A képlet nagyon egyszerű: ha hiszel magadban, mások is hisznek majd benned. Ha szépnek tartod magad, mások is szépnek látnak majd. Ha magabiztos vagy, mások is stabilnak gondolnak, ezek alapigazságok. Ehhez pedig önismeretre van szükség!

Ha kellőképpen megismered magad, és megtudod, mi az, sosem leszel önhitt, mégis elképzelhető, hogy a jövő héten már életed egy újabb szakaszát éled, és valamelyik aerobik órán izzadva küzdesz az önbizalmadért.

Rend a lelke mindennek – Teremts rendet kívül-belül!

Rendszernek kell lennie az egész életünkben. Ha ez megvan, sokkal gördülékenyebben telnek a hétköznapok, könnyedebbek az emberi kapcsolataink a munkánkban és a magánéletünkben egyaránt

Most nézz önmagadba! Kezdj el takarítani, és szabadulj meg a feleslegtől! Tanulj meg elengedni!

Szeretnél többet kihozni az életedből? Csatlakozz a szeptemberben induló család- és rendszerdinamika, önismereti csoportos coaching képzésünkhöz!

Translate »