• Keress bennünket közösségi csatornáinkon is!

Szenvedélybetegek felépülését segítő program

Nehéz napok, nehéz éjszakák. Állandósuló veszekedések, konfliktusok. Elkeseredettség. Vég nélküli küzdelem, vég nélküli ígéretek. Aggódás. Véget nem érő elbeszélgetések. Újabb ígéretek. Remény és csalódás. Alkohol, egyre több alkohol. Ismerős?
A családi életük tönkrement. Úgy érzi nem bírja, nem bírják tovább. Ugye ismerősek ezek az érzések?
Szeretné visszakapni azt az embert, akivel egykor olyan sok boldog pillanatot élt meg. Azt az embert, aki újra kiegyensúlyozott és boldog? Aki élni akar? Akinek vannak céljai, és akivel vannak újra pozitív közös élményei a családnak? Akivel újra van egy család.

A szenvedélybetegek felépülését segítő program helyszíne:
Swan Lake Pszichoterápiás Központ Balatonfűzfőn.
A program vezetője: Dr. Schwanner Gábor és Carla Galli.

Ne adja fel, vegye fel velünk a kapcsolatot: +36706083977

fuggoseg

Hogyan alakul ki a szenvedélybetegség és hogyan szabadulhatunk meg tőle?

„Új életet akarok kezdeni!”

Deepak Chopra spirituális iró-vezető szerint spirituális kielégületlenségről van szó valamennyi szenvedélybetegség esetében: “a spirituális tudatosság az egyetlen igazi és sokáig érvényesnek bizonyuló válasz a káros szenvedélyektől való függőségre”.

Az esetek nagy többségében a fejlődő személyiséget gyermekkorban érik azok a hatások, amelyek a szenvedélybetegség kialakulásához vezetnek. Ezek általában korai gyermekkori élmények, pl. a gyermek túl kevés figyelmet, törődést kap
szüleitől, nem érzi biztonságban magát, vagy éppen ellenkezőleg, túlságosan
védik, és nem tanul meg saját erejében, képességeiben bízni. Kamaszkorban ezek a gyerekek érzelmi problémákkal küzdenek, és sajnos sűrűn előfordul, hogy nem tudnak szüleikhez fordulni segítségért, mert nem jó a kapcsolatuk.
A széteső családokban élő gyermekek különösen veszélyeztetettek. Gyakran a saját korosztályában találja meg azt az érzelmi támaszt és biztonságot, amit a családban nem. Ha a serdülő olyan társaságba kerül, akik normaszegő, ún. deviáns értékeket követnek, akkor nagy valószínűséggel átveszi ezeket, hiszen ellenkező esetben a csoport nem fogadja be őt. A legtöbb fiatal ezekben a csoportokban kezd el inni, dohányozni, és itt próbálja ki először a drogot is.
A kezdeti próbálkozások, kilengések, eltévelyedések után viszont még van több út is a gyermek előtt. A függőség kialakulását nem maga a szer okozza, hanem az csak pótlékként jelenik meg az ember életében, válaszként az elmagányosodásra és örömtelenségre, a mindennapi élet terheinek elviselhetetlenségére. A függőségek kezelésének az a jó útja – mind egyéni, mind társadalmi szinten – ha segítünk a függőnek visszaintegrálódni a közösségbe, ha támogatjuk abban, hogy minőségi, mély és jelentőségteljes kapcsolatot tudjon kialakítani a környezetében élő emberekkel. Hosszú távon a szoros és szeretetteljes kapcsolatok jelenthetik azt a megtartó erőt, ami ahhoz kell, hogy ne legyen szükséges szerhez nyúlni az élet nehézségeinek elviseléséhez.
A szenvedélybetegek számára az öröm forrása egy fókuszált tevékenységre szűkül, élete ettől függ, látásmódja és érzelemvilága beszűkül, miközben környezete szenved a viselkedése miatt, az érzelmi elmagányosodás, az anyagi-erkölcsi kihasználás és az agresszió miatt. A szenvedélybeteg saját létezését, érzelmi stabilitását, örömét a szenvedélye tárgyával való megéléstől teszi függővé. Életének középpontjába a függőség kerül, mely az egészséges szenvedélyesség torzult megnyilvánulása. Ez a hatalomátvétel, a függőség kialakulása lassan, szinte észrevétlenül történik, a kialakult szenvedélybetegségben viszont a személy már próbálja tagadni saját maga és a környezete előtt is, ezért a leszokást rendkívül megnehezíti a tagadás és a megvonásos tünetek jelenléte.

Megoldásorientált  segítő  program  szenvedélybetegek számára.

Kevesen ismerik fel, hogy életünket a gondolatainkon, döntéseinken és cselekedeteinken keresztül a tudatalattiban lévő érzelmeink irányítják. Az életünk sikeressége attól függ, hogy a gondolatainkkal párhuzamosan hogyan vagyunk képesek irányítani az érzelmeinket.
Gondold csak át, hogy hányszor vagy az életben kedvetlen, hányszor élsz át némi szorongást, félelmet, haragot, bosszúságot, szégyent, vagy éppenséggel irigységet. Ezek mind érzelmek, amelyek befolyásolják a döntéseidet.
Ráadásul ezek negatív érzelmek, melyek rossz irányba visznek.
A Program arra hivatott, hogy a tudattalanban lévő érzelmeinket tudjuk megtanulni kezelni, és elkezdeni átkódolni a számunkra fontos célok megteremtését segítő irányba. Ezen túl fejleszti a kreatív intelligenciát is, hogy életre keltsük önmagunkban a velünk született adottságainkat.
Sokan nem tudják, hogy az életük csak egy kis részét élik a jelenben, mert inkább a múlttal foglalkoznak, és a jövőről ábrándoznak. Ha az ITT és MOST állapotát hosszabb ideig tudatosítanánk, akkor sokkal hatékonyabban és kreatívabban tudnánk teremteni. A kreatív tudatosság és a tudatos figyelem máris közelebb visz a megoldáshoz.

Ne adja fel!  Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Nem kell, hogy beleragadjon a problémába! Szeretne megszabadulni tőle?    Szeretne újra kiegyensúlyozott, fitt és energikus lenni? Szeretne magabiztos, boldog életet élni? Ez a csoportos műhely hatékonyán megszabadít az életedet megkeserítő mintáktól, negatív viselkedéstől és mély lelki blokkoktól, lehetőséget ad, hogy a múltból hozott negatív mintákat, hiteket, meggyőződéseket tudd feldolgozni és megoldani. A hatékonyság és készségfejlesztő foglalkozások alkalmával a résztvevők számára lehetőség nyílik a saját belső világuk és érzelmeik felkutatására, mélyebb megélésére. A módszer érthető és gyakorlatias felismerésekbe sűríti mindazt az alapvető emberi tudást, ami szükséges saját működésünk (érzéseink, félelmeink, vágyaink, valamint lelkünk, elménk, szellemünk és döntéseink) megértéséhez. Azon kívül konkrét megoldásokat is ad, hogy felfedezhessük és kifejleszthessük magunkban azokat a képességeket, amelyek hatékonyabbá és teljesebbé tehetik életünket! Elmélet és gyakorlat egyaránt, hogy ne csak a MIÉRT-eket ismerd, hanem a HOGYAN-okat is tudd!

A  tudatalatti hatalmáról szól.

 A tudatalattinkban ugyanis be van kódolva a boldogság, a siker, az élet kódja. Ezek a saját sikereink megvalósításához szükséges legfontosabb erőforrásaink. Ez működteti szinte észrevétlenül a mindennapjainkat, működése adja az eredményeinket, azokat a történéseket, melyet sokszor a körülményeknek tulajdonítunk. Így lehetővé téve az embereknek átélni, megtapasztalni a személyiségünk belső részeink pozitív szándékát, melyek eddig akadályoztak, mostantól segíteni fognak a teremtéssel. A program a tudatalattival, az érzelmekkel, és azok átkódolásával foglalkozik, intenzív gyakorlatokon alapul.

Milyen változásra számíthatsz ?

Foglalkozások során megismered a saját életedet működtető erőket. Képes leszel elengedni, amire nincs szükséged. Megtanulod, hogyan kell tudatosan irányítani érzelmeidet, pozitívan gondolkodni, elszakadni a múlttól és a jövőbeli nem létező félelmeidtől. Egyszerűen megtanulod, hogyan lehetsz jelen testben és lélekben egyaránt, így sokkal hatékonyabb és kiegyensúlyozottabb életet élhetsz. A kreatív tudatosság fejlesztésének eredményeként megtapasztalod, milyen a teremtő kreatív energia. Megváltoznak emberi munkahelyi kapcsolataid, családi viszonyaid. Megtanulsz problémamentesen, sikeresen és szabadon gondolkodni.

Ez a rehabilitációs program  az Integrált pszichoterápiás megközelítéssel kezeli a függőségeket, depressziót, pánikot – az embert, nem csak a betegséget. A program helyszíne: Swan Lake Pszichoterápiás Központ Balatonfűzfőn. A program vezetője: Dr. Schwanner Gábor és Carla Galli.